Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VOCALOID History

2010.03.15

A Vocaloid egy Yamaha fejlesztésű szintetizátoros énekprogram. A Yamaha 2003-ban jelentette be  a fejlesztést, és 2004. január 15-én meg is született Lola és Leon. A Vocaloid Singer csomagban jelentek meg, amely tartalmazza a Yamaha Vocaloid szoftvert is. Leon, Lola és Miriam (Miriam a hangja Miriam Stockley) az Egyesül Királyságban jelent meg a Zero-G Limited által. Míg Meikot (2004 október 5-én jelent meg Meiko Haigo hangjával) és Kaitot (2006 február17-én Naoto Fuga hangjával) Crypton Future Media adja ki Japánban.

Vocaloid

Zero-G Limited fejlesztés az Egyesült Királyságban:

Leon: angol férfi hang (március 3, 2004)
Lola: német és angol női hang (március 3, 2004)
Miriam: angol női hang (július 26, 2004)

Crypton Future Media Fejlesztés Japánban:

- Meiko: japán női hang (november 5, 2004)
- Kaito: japán férfi hang (Február 17, 2006) 

Vocaloid 2

Crypton Future Media Fejlesztések Japánban:

- Hatsune Miku: japán női hang

- Kagamine Rin & Len: japán női hang (Rin), japán férfi hang (Len)

- Megurine Luka: japán és angol női hang 

 -Kamui Gakupo: japán férfi hang
 -Sweet Ann: angol női hang
 -Prima: angol női hang
 -Big-Al: angol férfi hang

A Character Vocal sorozat egy számítógépes zenei program, amely szintetizálja a japán éneklést. Crypton Future Media fejlesztése, Yamaha Vocaloid2 technológiá ötvözi a színészek felvett énekhangjával. A felhasználó hozza létre a dallamot a szintetizátor és a dalszöveg segítségével. Azaz a zongora felületet használjuk a dallam felvételéhez, és a dalszövegeket beírjuk minden "hangjegy"-hez. A szoftver tudja változtatni a hangsúlyt, hanghatásokat használ, mint például a vibrato, vagy meg tudja változtatni a hang tónusát és dinamikáját.

A sorozat a hivatásos zenészeneket, valamint komputerzenészeket célozza meg. A programozott ének úgy tervezték, mint egy jövőbeli énekes bálványt. A Crypton szerint, mert a hivatásos énekesek félhetnek, hogy a szoftver énekes klónokat hozott létre, Crypton megváltoztatta a hangsúlyokat utánzó egyes énekesek  jellemző énekstílusát.

Minden japán Vocaloid kapott egy anime dizájnú karaktert, kort, magasságot, súlyt, saját zenei tulajdonságokat, tartományt, hangszínt. Az első két részletben Kei volt a dizájner.

 

 

Informations from: http://vocaloids.freeblog.hu  

 

A mappában található képek előnézete All VOCALOIDS

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.